Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puoluelehdistö ei kuole – se muuttaa muotoaan

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pääkirjoituksen (HS 21.12.) mukaan ”puoluelehdistö kuihtuu pois”.

Me puoluejulkaisujen edustajina emme povaile kenenkään kuolemaa – emme, vaikka kunnioittamamme niin sanottu neutraali lehdistö on joutunut saneeraamaan.

Ajatus puoluelehdistön kuihtumisesta syntyy pääkirjoituksen mukaan siitä, että puoluelehdet, Nykypäivä mukaan lukien, on harventanut julkaisukertaansa ja siitä, että puoluelehtien tuki on muuttunut osaksi puoluetukea.

Entä miten ovat kehittyneet verkkojulkaisut ja miten on mahdettu ottaa vastaan uudistuneet printtituotteet? Sellaista analyysia olisimme kaivanneet.

Jokainen, joka seuraa median kehitystä, on toivottavasti huomannut, miten verkosta on tullut uutisoinnin ykkösalusta nopeuden ja tavoitettavuuden takia. Verkkouutisten viikoittaisten eri lukijoiden määrä on 2,5-kertaistunut runsaan kahden vuoden aikana keskimäärin 150 000 eri kävijään. Se vastaa nyt keskisuuren maakuntalehden tasoa. Huippuviikolla on ylitetty 300 000 eri kävijän taso, jollaista määrää lukijoita ei ole puoluelehtien historiassa tuskin koskaan tavoitettu.

Toisaalta pitää olla yhteisöllinen ja analyyttinen, mitä uudistunut kuukausittainen Nykypäivä lukijapalautteen perusteella on.

Paikallaan pysyminen on turmioksi. Olemme iloisia, että kokoomuksen omistamalla, Kansalliskustannuksen julkaisemilla Nykypäivällä ja Verkkouutisilla on yhteiskunnallisesti valveutunut lukijakunta niin verkossa kuin printissäkin. Pirstaloituvan mediakentän aikana se on vahvuus.

HS kirjoitti, että poliittinen lehdistö on vain kalpea aavistus suuruutensa päivistä. Suuruuden päivillä lehti viittaa aikaan, joka oli aivan toinen niin mediakentän kuin poliittisen rakenteenkin näkökulmasta katsottuna. Moni vakiintunut ja myös suuri mediatoimija ovat tämän tosiasian edessä – ei vain puoluelehdistö.

Käynnissä oleva digitaalinen murros antaa mahdollisuuden meille ketterille. Toivottavasti mahdollisimman moni pysyy mukana. Moniarvoinen media on demokratian peruskivi.

Pekka Kivelä

Kansalliskustannuksen hallituksen puheenjohtaja

Timo Elo

toimitusjohtaja

Alberto Claramunt

Nykypäivän ja Verkkouutisten päätoimittaja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat