Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU tarvitsee puolustusyhteistyötä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Melkein kaikissa valtioissa saa liikkua vapaasti, kun on päässyt rajojen sisäpuolelle, mutta maahan pääsy voi olla vaikeaa. EU:ssa saa liikkua vapaasti, mutta maahan pääsy näyttää olevan helppoa. Hyvä, että rajoja valvomaan perustetaan omat rajavalvontajoukot (HS Kotimaa 16.12.). Ne olisi pitänyt perustaa ajat sitten.

EU tarvitsee myös yhtenäisen ulkopolitiikan, jotta kilpailijat eivät pääsisi sopimaan yhden kanssa yhtä ja toisen kanssa toista ja jotta EU:lla olisi todellista painoarvoa kansainvälisessä politiikassa.

EU tarvitsee puolustusyhteistyötä. Armeijoita on, mutta saadaanko ne koordinoituun yhteistyöhön? Moni jäsenvaltio luotaa Natoon ja tinkii omasta puolustuskyvystään. Niin sanotut turvatakeet näyttävät olevan ”niin sanottuja turvatakeita”, joilla annetaan moraalista tukea ja turvan tuntua kansalaisille – rauhan aikana.

EU tarvitsee myös yhtenäisempää verotusta koskevaa lainsäädäntöä. Jotkin EU:n jäsenvaltiot ovat suoranaisia veroparatiiseja, ja monet houkuttelevat yrityksiä, investointeja ja asiantuntijoita muita edullisemmalla verotuksella.

Lähes kaikessa lainsäädännössä sekä sosiaaliturvassa on paljon harmonisoitavaa. Muuten ihmiset ovat eri asemassa sen mukaan, missä EU:n maassa sattuvat elämään. Ihmiset ja varsinkin yritykset löytävät aina porsaanreikiä, joiden avulla voi tienata vähän ylimääräistä toisten kustannuksella. Tämä ei ole hyväksi EU:n yhtenäisyydelle.

Mikko Pesola

diplomi-insinööri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat