Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pariisin kokouksessa ei unohdettu lihankulutusta

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pariisin ilmastokokouksessa lähes kaksisataa maata sitoutui näyttämään maailmalle suunnan kasvihuonekaasujen hillitsemiseksi. Elias Pajukangas totesi kuitenkin, että lihantuotanto unohdettiin Pariisissa (HS Mielipide 21.12.).

Pariisin sopimuksessa jäi mainitsematta moni muukin sektori – ja niin oli tarkoitus. Niitä ei silti unohdettu. Pariisin sopimuksessa puhutaan ylipäänsä päästöjen rajoittamisesta viittaamatta tiettyihin sektoreihin tai toimialoihin.

Kun valtiot sitten aikanaan toimeenpanevat sopimusta ja sen henkeä, kestämätöntä kulutusta ja liiallista lihansyöntiä ei voida ohittaa. Jo nyt Suomen maatalouden ilmasto-ohjelma ”Askeleita kohti ilmastoystävällisempää ruokaa” edistää nykyistä kasvispainotteisempaa ruokavaliota. Myös kansallisissa ravitsemussuosituksissa kehotetaan vähentämään punaisen lihan ja lihajalosteiden kulutusta.

Pariisin neuvottelujen yhteydessä järjestettiin myös lukuisia oheistapahtumia, joissa keskusteltiin ruuasta, ruokaturvasta ja lihasta. Nämä keskustelut osaltaan viitoittavat meitä kohti vähäpäästöisempää tulevaisuutta.

Hanna Mattila

neuvotteleva virkamies

maa- ja metsätalousministeriö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat