Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haluan eroon jouluhysteriasta, mutta se ei onnistu – ystävät ja sukulaiset käyvät päälle

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Joulu on vuoden stressaavin aika. Vaikka yrittää miten vähällä hössötyksellä päästä, niin ei siitä pääse. Kaupat ovat niin täynnä ihmisiä, ettei sekaan mahdu. Työkaverit huokailevat, ihmiset juoksevat ja kiillottavat paikkoja, joista ei koko vuotena ole välitetty. Lahjoja ostetaan – usein sellaisia, joita kukaan ei oikeasti halua.

Tuskin kukaan muistaa, miksi joulua vietetään. Vai muistaako muka? Oliko se Jeesuksen syntymä vai mikä?

Olen yrittänyt päästä tästä jouluhysteriasta eroon, mutta se ei ole helppoa. Ystävät ja sukulaiset käyvät päälle. Pitää vain mennä mukaan tähän hulluuteen. Jos yrittää pois oravanpyörästä, saa ikävän ihmisen leiman.

Voi kun joskus saisin olla Lapin korvessa ihan yksin, ilman puhelinta, televisiota tai mitään laitetta. Kuunnella vain tuulta ja suden ulvontaa. Se vasta olisi jotain. Joulu on rasittava, jos sitä ei saa viettää niin kuin itse haluaa. Mutta joulu on aivan ihana, jos sen saa viettää niin kuin haluaa. Kaikki eivät halua kulutusjuhlaa, jotkut haluavat vain hiljentyä. Koko vuoden ainoa ihana hetki olla ja rauhoittua, mutta sukulaiset ja ystävät eivät anna.

Haluaisin kerrankin olla yksin! Ihan omassa rauhassa ilman hössötystä. Omissa maailmoissani. Villasukat jalassa. Enkä keittämässä kahvia kaikille joulutortunnälkäisille sukulaisille.

Syökää ne tortut kotona. Kaikki ihmiset eivät ole yksinäisiä, vaikka viettävät joulua yksin, eikä kaikkien yksin joulua viettävien luokse ole pakko tunkea jouluna. Jos se ei ole kiinnostanut muulloinkaan, älä tule myöskään jouluna, kiitos.

Omaa rauhaa rakastava

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat