Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi ei saa jarruttaa asedirektiivin uudistamista

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

EU:n asedirektiivin uudistuksen on kerrottu vaarantavan Suomessa niin reserviläistoiminnan, urheiluammunnan kuin metsästyksenkin.

Direktiivin uudistamisen tavoitteena on EU:n sisäisen turvallisuuden parantaminen, mikä on kannatettavaa. EU:n toimet asekaupan valvonnan vahvistamiseksi ja jäsenmaiden ampuma-aselainsäädännön yhtenäistämiseksi ovat tarpeellisia. Niiden avulla pystytään paremmin puuttumaan rajat ylittäviin turvallisuusuhkiin.

Se ei varmasti poista kaikkea laitonta asekauppaa EU:ssa, mutta voi kyllä vähentää sitä, muun muassa vaikeuttamalla deaktivoitujen aseiden muuttamista takaisin toimintakuntoisiksi.

Suomessa on oltu huolissaan siitä, että muutokset voisivat heikentää Suomen maanpuolustuskykyä, jos reserviläistoiminnassa käytettävien sarjatuliaseita muistuttavien puoliautomaattiaseiden hankinta ja hallussapito kiellettäisiin. Puolustusvoimien pääesikunta on kuitenkin korostanut, että maanpuolustuskoulutuksessa käytetään nimenomaan Puolustusvoimien aseita. Sekin on tuotu esiin, että kertausharjoitukset ja asekunnon ylläpitäminen eivät voi olla vapaaehtoisuuden tai omien aseiden varassa.

Oudolta tuntuu puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) lausunto, että Suomi ei voi hyväksyä ehdotusta eikä aio panna sitä täytäntöön, vaikka komission esityksen käsittely Euroopan parlamentissa ja neuvostossa ei ole edes alkanut. On tärkeää, että direktiivin tavoitteiden etenemistä ei estetä niissä maissa, joissa on halua tiukemmalle sääntelylle.

Heidi Hautala

Euroopan parlamentin jäsen (vihr)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat