Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olen köyhä mutta onnellinen

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Yhteiskunta määrittää sen, kuka on köyhä ja kuka rikas. Rikkaus määritetään materiassa. Kuten köyhyyskyselyssä (HS Sunnuntai 20.12.) tuli ilmi, rikas on se, jolla on auto, telkkari ja merkkivaatteita.

Eikö rikkauden voi määrittää myös sillä, onko onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä?

Luokittelisin itseni tämän kyselyn perusteella köyhäksi, koska minulla ei ole telkkaria, autoa eikä mikroa. Mitään näistä minulla ei ole, koska en ole niitä halunnut. Sanoisin kuitenkin, että olen rikas. Minulla on paljon kokemuksia ja olen onnellinen kutakuinkin joka päivä. Koska olen ihminen, on myös niitä päiviä, että ketuttaa ja vihaan kaikkia ihmisiä. Olen tyytyväinen elämääni juuri tällaisena kuin se on. Se, että olen ”köyhä”, ei ole ollut este tehdä asioita, joista nautin.

Onnekseni nautin asioista, jotka eivät maksa mitään, kuten luonnossa liikkumisesta ja oman kehon painolla harjoittelusta. En ole koskaan joutunut tinkimään ruoasta. Olen vegaani ja syön vain tuoretta ruokaa. 10 000 euron vuosituloillani olen voinut myös matkustella. Olen viettänyt yhteensä kuukauden Portugalissa ja kolme kuukautta Walesissa. En ole lomiltani kaivannut luksusta: teltta tai kimppakämpät ovat olleet erinomaisia majapaikkoja.

Rahaa säästyy myös siten, että liikun joka paikkaan pyörällä. En edes haluaisi autoa, vaikka siihen olisi varaa. Autoja on muutenkin jo liikaa pilaamassa katukuvaa.

Köyhyyskyselyn perusteella en haluaisi olla rikas, sillä rikkaiden vastaukset kuulostivat katkerilta, itsekkäiltä ja piittaamattomilta. Vastaukset sotivat suuresti omaa arvomaailmani vastaan. En halua muuttua yhtä kyyniseksi ihmiseksi vaan jatkaa tätä köyhää mutta onnellista elämää.

Onnellinen opiskelija

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat