Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi ei estäisi aselain tiukennuksia muissa maissa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

On käsittämätöntä, että kiristämällä jo hyvin toimivaa Suomen aselainsäädäntöä parannettaisiin asekaupan valvontaa EU:ssa. Laiton asekauppa Suomessa, kuten muissakin Pohjoismaissa, on minimaalista. Jos sitä on, se suuntautuu entisistä Itä-Euroopan maista Suomeen eikä Suomesta Eurooppaan.

Heidi Hautalan mielestä Suomi estää aselain tiukennuksia muissa maissa (HS Mielipide 27.12.). Tästä ei ole kysymys. Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) on ilmoittanut, että EU:n esittämiä aselain kiristyksiä ei toteuteta Suomessa. Tarkoitus ei ole estää aselakien kiristyksiä maissa, joissa siihen on tarvetta.

Tässä on kyse tyypillisestä EU:n pyrkimyksestä yhtenäistää käytäntöjä pakottavalla direktiivillä koko EU:n alueella huomioimatta eri maiden erityisiä tarpeita. Vähättelemällä vapaaehtoista ammuntaharrastusta unohdetaan, mikä merkitys sillä oli vuonna 1939. Erityisesti nyt, kun puolustusmäärärahoista säästetään, kaikella ampumaharrastuksella, myös metsästyksellä, on oleellinen merkitys ampumataidon ylläpitämisessä, jos sitä tulevaisuudessa tarvitaan (toivottavasti ei).

Olisi syytä olettaa olevan Suomen edun mukaista, että kaikki suomalaiset europarlamentaarikot vastustaisivat uutta pakottavaa asedirektiiviä. Jos jotkin EU-maat katsovat aselakiensa tarvitsevan kiristyksiä, se niille suotakoon.

Paavo Raukko

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat