Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taloustiedon opetus on romahtanut

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Teija Sutinen viittasi kolumnissaan (HS 24.12.) pörssiyhtiön johtajan taustakeskusteluihin: ”Tavalliset ruotsalaiset ymmärtävät talousasioita, koska niitä opetetaan koulussa paremmin.” Näinhän se taitaa olla.

Merkonomin tutkinnon suorittamiseksi oli aikaisemmin läpäistävä 76 oppitunnin kokonaisuus kansantalouden perusteissa. Kurssilla tentittiin lisäksi aihetta käsittelevä oppikirja ja vastattiin lukuisiin oppimistehtäviin. Kurssi oli pakollinen kaikilla linjoilla niin yo-tasolla kuin keskikoulu- ja peruskoulutasollakin. Oppiaine antoi hyvät eväät oppia ammattikieli, jota ilman ammattilaisuutta ei ole olemassa. Opetussuunnitelmiin oppiaine sisällytettiin 1970-luvun alussa, ja se säilyi siellä 1990-luvun loppuun asti.

Nyt sellainen tieto on turhaa painolastia. Pätevältä aihetta opettavalta vaadittiin sitä paitsi kansantaloustieteen laudatur-arvosanan suorittaminen. Täysin käsittämätöntä on, että nykyisin jopa ammattikorkeakoulun tradenomin tutkinnon voi suorittaa perehtymättä taloustieteen perusteisiin. Kysymys kuuluukin, ketkä maassamme tutkivat ja millä tavalla koulutuksemme todellista laatua. Tulevaisuutemme on nimittäin oleellisesti sidottu siihen.

Jussi Hievanen

Hyvinkää

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat