Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Varhaiskasvatusta annetaan myös kotona

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan voimakkaassa lasten laitoshoidon lobbaamisessa (HS Kotimaa 28.12.) ihmetyttää, onko Suomessa lasten kasvatusvastuu siirretty pois perheiltä. Keskustelu vinoutuu, kun puhutaan vain lasten oikeuksista eikä mitään kenenkään vastuusta.

Perheillä on Suomessa tähän asti ollut mahdollisuus valita lasten kotihoidon ja päivähoidon välillä. Nyt on otettu voimakkaasti käyttöön termi varhaiskasvatus, jolla tarkoitetaan päivähoitoa. Tämän termin käyttämisen voi tulkita sisältävän viestin, että kotona hoidettavia lapsia ei kasvateta.

Kenellä on vastuu lapsen kasvattamisesta, vanhemmilla vai yhteiskunnalla? Onko subjektiivinen päivähoito-oikeus heikentänyt käsitystä perheiden kasvatusvastuusta?

Lapsella tulisi olla subjektiivinen oikeus omien vanhempiensa kasvatukseen ja hoitoon, eikä yhteiskunnan tule heikentää sitä. Yhteiskunnan tehtävä on tukea niitä perheitä, jotka eivät tähän hoitoon ja kasvatukseen jostain syystä pysty. Subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaaminen ei kohdistu tämän tehtävän rajaamiseen.

Ilkka Lehto

isä, Vimpeli

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat