Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanoja tulee käyttää vastuullisesti

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps) selitti mielipidesivulla (HS 27.12.) twiittiään, joka kuului näin: ”Ihmisoikeudet on perustettu suojelemaan siviilejä, ei terroristeja, sotarikollisia tai rikollisia.”

On vaarallista luoda epätietoa ihmisten ajatuksiin tällaisilla ymmärrystä vailla olevilla sanoilla. Ihmisoikeuksien julistus suojelee kaikkien ihmisten (myös kaikkien ”terroristien, sotarikollisten tai rikollisten”) vapautta, sananvapautta, perusoikeuksia ja turvallisuutta.

Ihmisoikeuksien julistuksen 11. artiklan kohdan 1 mukaan jokaisen rikollisesta teosta syytteessä olevan henkilön edellytetään olevan syytön siihen asti kunnes hänen syyllisyytensä on laillisesti todistettu.

Ihmisoikeudet kattavat koko ihmiskunnan – sosiaaliturva on kansallinen instituutio. Niiden limittäminen hävittää totuuden kärjen kummaltakin ja aiheuttaa lukijoille perusteetonta epätietoa ja lumetta.

Puheissa, kirjoituksissa ja mediassa on paljon sanoja ja epäkäsitteitä, muun muassa lyhennyksiä, joita ei ole selitetty eikä määritelty.

Tapio Periäinen

valtiotieteiden tohtori

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat