Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jääkö turvallisuuspolitiikka infosodan jalkoihin?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Sotatieteiden tohtori Saara Jantunen jatkaa infosotaansa (HS Mielipide 23.12.). Hän väittää, kuten Infosota-kirjassaankin, että olen kansalaisten perusoikeuksien uhraamista vaativa sananvapauksien rajoittaja, yksi niistä ”ideologeista, jotka vaativat Venäjän aggression kohteita mukauttamaan toimintaansa, jotta konfrontaatioilta vältyttäisiin”.

Sananvapauden vastustajaksi hän lukee minut viitaten haastatteluuni (HS 4.6.): ”On huolestuttavaa, kun univormupukuiset puhuvat politiikkaa.” Hän jätti kuitenkin pois lauseen jatkon. Kokonaisuudessaan kommentoin näin: ”Sehän on aina huolestuttavaa, kun univormupukuiset puhuvat politiikkaa. Myöskään yhteiskuntakokeilut, joissa he ovat tehneet politiikkaa, eivät ole olleet kovinkaan onnistuneita.”

On tärkeää, että ulko- ja turvallisuuspolitiikastamme päättävät vastedeskin vaaleilla valittu eduskunta, hallitus ja presidentti demokraattisesti. Armeijan rooli olkoon siviilivaltaa tukeva. Yhteiskuntakokeilut, joissa politiikkaa on johdettu univormu päällä, eivät todellakaan ole mieltä ylentäviä: muutamina esimerkkeinä Gaddafin Libya, Saddamin Irak, Pinochetin Chile ja Stalinin Neuvostoliitto.

Suomen kannattaa edelleen ottaa politiikassaan huomioon Venäjä – eikä pelkästään uhkakuvana – pitäen kiinni ulko- ja turvallisuuspoliittisesta itsemääräämisoikeudesta sekä sananvapaudesta.

En pidä Nato-jäsenyyttä järkevänä turvallisuuspoliittisena vaihtoehtona. Yhtenä perusteluna muiden joukossa on itärajamme muuttuminen huomattavasti jännitteisemmäksi kuin nykyisin. Nato-jäsenyys on ollut ja on viimeisimpienkin mielipidetiedustelujen mukaan suomalaisten enemmistön mielestä huono vaihtoehto.

”Infosodankäynnin” myötä minulla alkaa olla yllättävän paljon yhteisiä kokemuksia lukuisten venäläisten ystävieni ja yhteistyökumppanieni kanssa. Myös heitä leimataan mielipiteidensä takia ulkomaisiksi agenteiksi ja isänmaanpettureiksi.

Teemu Matinpuro

toiminnanjohtaja

Suomen Rauhanpuolustajat

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat