Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vastaanottokeskuksissa ei tule sallia laiminlyöntejä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mikäli turvapaikanhakijoilta edellytetään, että he oppivat elämään maassa maan tavalla, myös Suomen valtion, viranomaisten, palveluntarjoajien ja toimintaa harjoittavien yritysten on noudatettava maan tapoja, lakeja ja säädöksiä hätämajoitus- ja vastaanottokeskuksia perustettaessa.

Viranomaisten laiminlyöntejä majoituskiinteistöjen asumisturvallisuuden valvonnassa – mukaan lukien kaikki rakennuslain, ympäristönsuojelun ja pelastus- ja ympäristöterveyden vaatimukset – ei tule sallia lähimmäisenrakkauden nimessäkään. Suomessa kaikkia ihmisiä, niin turvapaikanhakijoita kuin kantaväestöäkin, tulee kohdella samanarvoisesti ja yhdenvertaisesti.

Espoon Siikajärven hätämajoituskeskus luvattomine rakennustöineen, konttikylineen, viemäröintineen sekä puutteellisesti toimivine jätevedenpuhdistamoineen on farssinomainen esimerkki viranomaisvalvonnan epäonnistumisesta ja sen vakavista seurauksista. Espoon teknisen osaston ja Uudenmaan ely-keskuksen laiminlyönnit ovat poikineet jo useamman tutkimuspyynnön poliisille sekä poikkeuksellisen hallintopakon vireillepanon.

Sisäministeriön ja Maahanmuuttoviraston on purettava viivytyksettä ne epäonnistuneet ostopalvelusopimukset, jotka eivät täytä asian edellyttämiä taloudellisia, turvallisuuden ja toimivuuden kriteerejä. Maahanmuuttovirasto on velvoitettava noudattamaan ehdotonta avoimuutta sekä lain mukaan myös kilpailuttamaan kaikki ostopalvelusopimukset julkisina hankintoina.

Vaarana on, että viranomaistahojen salailu ja leväperäisyys valvonnassa tekevät mahdolliseksi räikeän maahanmuuttobisneksen myös Suomessa.

Se, että eräiden palveluntarjoajayritysten hallituksiin kuuluu myös johtavia poliitikkoja niin oikealta kuin vasemmalta, on oikeudenmukaisuuteen luottaville kansalaisille kauhistus. Se kasvattaa kansan syvissä riveissä vain entistä suurempaa epäluuloa ei yksin syyttömiä turvapaikanhakijoita vaan myös koko järjestäytynyttä kansalaisyhteiskuntaa kohtaan.

Mitro Repo

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat