Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vapaa aukiolo kurittaa perhettämme – elämme vuorotellen lapsemme kanssa

Perheen yhteisiä vapaapäiviä on useimpina kuukausina kaksi, hyvänä kuukautena neljä, kirjoittavat lapsiperheen vanhemmat, jotka työskentelevät molemmat kaupan alalla myyjinä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olemme pieni perhe, jossa molemmat vanhemmat ovat kaupan alalla myyjän työssä. Molempien työ on vuorotyötä 40 tuntia viikossa. Kaupat ovat auki seitsemän päivää viikossa. Lapsi on vuoropäivähoidossa.

Me vanhemmat elämme käytännössä vuorotellen kahdestaan lapsemme kanssa, sillä työvuoroihin emme pääse työpaikoillamme vaikuttamaan. Usein työvuoromme menevätkin täysin ristiin: toinen vanhemmista menee työvuoroon aamuun ja toinen iltaan.

Perheen yhteisiä vapaapäiviä on useimpina kuukausina kaksi, hyvänä kuukautena neljä. Tähän päälle tulevat paljon odotetut arkipyhät sekä muut pidemmät vapaat, hyvällä onnella päällekkäin arvotut vuosilomat.

Nyt kauppojen aukiolo on vapautettu ja myös lisien määrään ollaan kovaa vauhtia koskemassa. Pelkonamme on, että iso osa perheellemme elintärkeistä arkivapaista ja pyhistä kökötetään kaupan, vieläpä todennäköisesti puolityhjän sellaisen, tiloissa. Lapsi on samaan aikaan päivähoidossa. Sunnuntaikorvaus ei auta perheen yhteisen ajan puuttumiseen millään tavalla.

Kaupan alan työt ovat meillä molemmilla vanhemmilla oma valinta, mutta tämä valinta on tehty yli kymmenen vuotta sitten, jolloin sunnuntaitkin olivat ”poikkeuspäiviä”.

Jos olisimme aikoinaan tienneet aukioloaikojen muutoksesta ja mahdollisesti tulevista työehtojen heikennyksistä, olisimme varmasti valinneet toisin.

Myyjä ja myyjä

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat