Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Esimiehellä pitää olla hyvä itsetunto

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kari Viinisalo kaipasi kypsien henkilöiden valitsemista esimiestehtäviin (HS Mielipide 28.12.). Viisautta valintoihin tarvittaisiinkin rutkasti enemmän: kykyä nähdä ja kuulla hakijan usein itsekeskeistä pintahelinää syvemmälle.

Nykyinen vahingollisen narsistinen ilmapiiri ja arvomaailma vaikuttavat kaikkiin meihin. Se myös nostaa esimiestehtäviin erityisen paljon niitä, jotka ovat häiriintyneitä, vallanhaluisia, huomionkipeitä ja hyviä teeskentelemään – sukupuolesta riippumatta. Kypsä persoona jää valinnassa helposti toiseksi, vaikka valitsijalla olisi itsetuntemusta ja elämänkokemusta.

Itsekeskeiset johtajat toimivat tavoilla, jotka heijastavat tämän ajan itsekästä suuruudenhullua ilmapiiriä: he purkavat ja romuttavat, ottavat käyttöön omia toimintatapojaan työntekijöiden kokemusta kuuntelematta ja sitä jopa mitätöiden.

Johtotehtävään pyrkivältä voisi kysyä muutaman asennetta peilaavan kysymyksen: Missä asioissa ehdokas ja yrityksen työntekijät yhdessä olisivat hänen mielestään hyviä ja tuloksekkaita? Mikä olisi ensimmäinen konkreettinen askel esimiehen ja työntekijöiden yhteisessä hankkeessa? Mikä ulkopuolinen taho huomaisi yrityksen onnistuneen yhteistyön tulokset?

Arja Linnavuori

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat