Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vastaanotto­keskusten polttopulloiskut ovat attentaatteja ja terrorismia, eivät ”päähänpistoja”

Mielipide
 
Helsingin Sanomat
Mirja Hussain
Vastaanottokeskukseksi kaavaillussa hotelli Tallukassa syttyi joulukuun alkupuolella tulipalo, jota poliisi epäilee tahallaan sytytetyksi.
Vastaanottokeskukseksi kaavaillussa hotelli Tallukassa syttyi joulukuun alkupuolella tulipalo, jota poliisi epäilee tahallaan sytytetyksi. Kuva: Mirja Hussain

Poliisitarkastaja Tommi Reen (HS 19.12.) kuvaili polttopulloiskujen olevan ”päähänpistoja, joissa alkoholi on vaikuttanut asiaan”.

Päähänpistoja, niinköhän on?

Polttopulloiskut ovat ennemminkin tietoista, tuhoon ja väkivaltaan tähtäävää toimintaa. Ne ovat attentaatteja, terroritekoja, koska polttopulloihin ja muihin sen kaltaisiin tarvittavat välineet ja materiaalit hankitaan selvin päin.

Ei polttopulloja eikä muita väkivaltaan tarvittavia välineitä humalassa suunnitella eikä valmisteta. Ne tehdään harkitusti ja vakain tuumin. Tarkoitus on aiheuttaa kärsimyksiä niiden kohteiksi joutuville.

Alkoholi ei ole mikään lieventävä asianhaara polttopulloiskuissa niin kuin ei missään muussakaan rikoksessa. Vai onko lainsäädäntöä muutettu?

Voi vain kuvitella, millainen meteli syntyisi, jos väkivaltaa henkensä kaupalla pakoon lähteneet syyllistyisivät polttopulloiskuihin kantaväestöä kohtaan. Kukaan lausunnonantaja ei vähättelisi eikä sanoisi iskujen olevan ”päähänpistoja”.

Eino Kaikkonen

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat