Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomessa teititellään turhankin paljon

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Tiina Rajamäki kirjoitti (HS Merkintöjä 28.12.) vaikeudesta totutella teitittelyyn Saksassa, koska teitittely on Suomessa niin harvinaista.

Itse olen kokenut päinvastaisen, kun työskentelin Ruotsissa suomenkielisellä radiokanavalla. Kollegat joutuivat kovalla kädellä koulimaan teitittelyn minusta. ”Te” pukkasi suusta väkisin, kun haastattelin vanhempia ihmisiä. Ruotsissa todella sinutellaan aivan kaikkia, toisin kuin Suomessa. Poikkeus tehdään ehkä kuninkaan kohdalla.

Suomeen palattuani korvaan särähtää aina, kun poliitikkoa teititellään tv- ja radiouutisissa, ja sitä tapahtuu paljon. Asiakkaita teititellään usein, eikä tuntemattoman ihmisen tarvitse olla kovinkaan vanha, kun häntä jo teititellään.

Miksi esimerkiksi poliitikkoa pitäisi teititellä? Se tuntuu turhalta jalustalle nostamiselta ja etäännyttää poliitikon kansasta.

Ruotsin mediaa seuratessa on virkistävää kuulla, kun toimittaja aloittaa pääministerille osoitetun kysymyksen näin: ”Du, Stefan Löfven.” Puhutaan suoraan ja mutkattomasti.

Salla Valtari

toimittaja, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat