Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bisnestaitoja pitäisi opiskella jo lukiossa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Teija Sutinen kirjoitti kolumnissaan (HS 24.12.) suomalaisten taloudellisesta epäkypsyydestä ja ehdotti taitojen opettamista työpaikoilla. Jussi Hievanen kommentoi tähän (HS Mielipide 28.12.) taloustiedon opetuksen romahtaneen Suomessa kaikilla opetusasteilla 1990-luvulla.

Suomi menestyy Pisa-tutkimuksissa, mutta se ei näy yritysten kansainvälisessä menestyksessä. Suomessa voi kouluttautua alakoulusta insinööriksi ilman kosketusta kaupalliseen ajatteluun, minkä takia joudumme ostamaan konsultointipalveluita ulkomailta. Suomalaisilla on vaikeuksia rakentaa globaaleja kuluttajabrändejä, toisin on esimerkiksi Ruotsissa.

Digitalisaatio, globalisaatio ja teknologinen kehitys ovat mullistaneet talouden rakenteita. Siksi globaalin liikesivistyksen ymmärrys on entistä kriittisempää sekä yritysten että yksilöiden menestykselle. Erilaisten ratkaisujen monimutkaistumisen seurauksena paineet kaupalliseen kyvykkyyteen ovat kasvaneet selvästi työelämässä. Näistä syistä Taloudellinen tiedotustoimisto TAT on yhteistyökumppaniensa kanssa kehittämässä kahdeksan kansainvälisen liiketoiminnan kurssia aluksi lukioihin. Digitaalisilla kursseilla opetetaan kaupallistamista ja globaalia liikesivistystä. Hanke on osa hallituksen Kokeileva Suomi -kärkihanketta.

Kun koulu loppuu 2015 -tutkimuksen mukaan lukio-opetus on nuorten mielestä irrallaan heidän tulevaisuudestaan – jatko-opinnoista ja työelämästä. Kaupallistamisen taitoa ja globaalia liikesivistystä tulisi tarjota nuorille toisella asteella jatkosuunnitelmista riippumatta, koska näitä taitoja tarvitaan tulevaisuuden työelämässä aina lääkäristä taiteilijaan.

Lukion yleissivistävyys, uusi opetussuunnitelma ja nuorten oppimiskapasiteetti tarjoavat näille kursseille täydelliset puitteet. Tavoitteena ovat osaavammat nuoret, yrityselämän uusi sukupolvi, joilla on taitoa nostaa Suomen kilpailukykyä.

Julia Ketola

Mikko Hakala

Taloudellinen tiedotustoimisto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat