Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunkibulevardit haittaavat pieni- ja keskituloisia

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kimmo Pietinen kirjoitti (HS Merkintöjä 2.1.) katubulevardeista. Hän kertoi harvinaisella tavalla julkisuuteen, mitä katubulevardit tarkoittavat. Kysymyshän on satojentuhansien Helsingin, Espoon, Vantaan, Kirkkonummen, Nurmijärven, Sipoon ja muiden kehyskuntien nykyisten asukkaiden toimeentulomahdollisuuksien ja asuntovarallisuuden huonontamisesta.

Tähän asti kehyskunnissa ja Helsingin lähiöissä asuvat ovat voineet hakea työpaikkaa kaupungin toiselta puolelta. Asuntoon on voinut ottaa runsaasti velkaa, koska asunnon arvonnousu on ollut taattu.

Katubulevardien seurauksena keski- tai pienituloinen ei voi enää käydä kauempana töissä, ellei asu aivan radan vieressä. Moni kehyskunnasta tai Helsingin lähiöstä perheelleen asunnon hankkinut tulee huomaamaan, että elämän suurin investointi menikin pieleen. Eihän kukaan enää halua ostaa asuntoa, josta työmatka kestää entisen 30–45 minuutin sijasta puolitoista tuntia.

Yleiskaavaehdotuksen esitteen mukaan matka-aika pitenee vain muutaman minuutin, mutta tämä tuskin pitää paikkaansa niille, jotka joutuvat viemään lapset päiväkotiin, ajamaan autonsa liityntäpysäköintipaikalle ja vaihtamaan sen jälkeen kahteen kolmeen eri liikennemuotoon päästäkseen kaupungin toiselle puolelle.

Mitähän yleiskaavan käsittelyssä kaupunkisuunnittelulautakunnassa tapahtui? Virkamiehet taisivat puhua luottamushenkilöt pyörryksiin.

Joskus aiemmin pieni- ja keskituloisia lähiöasukkaita tukeneet demarit unohtivat kannattajansa kokonaan. Kokoomuskin näytti muistavan vain kantakaupungin asukkaita ja asuntosijoittajia.

Helsingin seudulle voi olla hyvinkin tulossa uusia asukkaita. Miksi uusien asukkaiden takia pitää huonontaa satojentuhansien ihmisten olosuhteita ja samalla rakentaa asuntoja huonoihin, meluisiin ja saasteisiin paikkoihin?

Ainoa syy näyttää olevan se, että haitoista kärsivät eivät ole vielä ymmärtäneet suunnitelmia tai he asuvat toisessa kaupungissa.

Tapio Nurmi

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat