Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kenellä on varaa asua uusissa asunnoissa?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kaupunkibulevardit ja Helsingin kaupungin yleiskaavasuunnitelmat puhuttavat. Minä puolestani ihmettelen kaupunkilaisena, kenellä on varaa ostaa näitä uusia valmistuvia asuntoja tai muuttaa niihin edes vuokralle.

Asun itse Kalasatamassa asumisoikeusasunnossa. Siihen sairaanhoitajan tuloilla on varaa, ja onnekseni olin ymmärtänyt hakea jonotusnumeroa kymmenisen vuotta sitten. Ensimmäiset tarjoukset asumisoikeusasunnosta tulivat tasan kymmenen vuoden kuluttua ja sopivaan elämäntilanteeseen.

Lähes kaikkialla rakennetaan: Vallilan konepajojen lähistöllä, Töölössä, Keski-Pasilassa, Jätkäsaaressa ja Kalasatamassa.

Mistä ihmeestä löytyvät uudet ostajat asunnoille? Miten vaikkapa sairaanhoitajapariskunnalla voi olla varaa ostaa asunto näiltä alueilta? Ilman vanhempien avustusta, perintöä tai aikaisempaa asuntoa se ei ole mitenkään mahdollista, sillä hinnat ovat karanneet käsistä.

Toki voi aloittaa yksiöstä ja asua ahtaasti. Voi olla matkustelematta ja muutenkin nuukailla joka asiassa, mutta antaako tämä kuluttamiseen ja elämyshakuiseen kulttuuriin sitoutunut yhteiskunta siihen mahdollisuuksia? Ympäristön paineet voivat olla todella kovat.

Ketkä näihin asuntoihin muuttavat? Onko aikomuksena pakkosiirtää ja tyhjentää koko muu Suomi tänne niemennokkaan? Tuskin heilläkään on varaa ostaa mitään. Muualla Suomessa sijaitsevien asuntojen myynnillä ei Helsingin markkinoilla saa edes vaatehuonetta.

Samanaikaisesti pankkien lainanantoa kiristetään, epätavalliset työsuhteet yleistyvät eivätkä kunnat tai valtiokaan ole enää varmoja ja luotettavia työnantajia. Jokin tässä yhtälössä ontuu mielestäni pahasti. Eikö teistä?

Paula Peltonen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat