Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoret kiekkoleijonat osoittivat kypsyyttä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkue voitti häikäisevän turnauksen päätteeksi maailmanmestaruuden. Pelit Kanadaa, Ruotsia ja Venäjää vastaan olivat kiekkojännitystä parhaimmillaan. Lätkäfanit saivat kokea kaiken tämän koko sydämellään.

Mutta jääkiekon ja voiton takana huokui ja välittyi muutakin. Koko joukkueella ja yksittäisillä pelaajilla oli jotain sellaista, joka veti puoleensa lätkäfanien lisäksi muitakin suomalaisia. Mikä oli tämä vetovoima?

Näistä nuorista välittyi myönteisyys, iloisuus, ennakkoluulottomuus ja hyvä käytös. Tiukoissa paikoissa ei sorruttu vastustajan mollaamiseen eikä etsitty takaiskumaaliin syyllisiä. Peleihin lähdettiin luottavaisina ja täynnä nuoruuden intoa, mutta järki mukana. Vastoinkäymiset kohdattiin, ne käsiteltiin ja oltiin ratkaisuhakuisia. Joukkue uskoi itseensä, teki yhdessä sovitut asiat ja sai lopulta maailmanmestaruuden.

Nuoret kiekkoleijonat osoittivat henkistä kypsyneisyyttä. Lausunnot olivat terveen itsetunnon mukaisia. Uskallettiin iloita kaverin ja omasta onnistumisesta. Ei kuitenkaan alettu ylvästellä. Viestintä ja lausunnot olivat selkeitä, eikä niissä piilouduttu vaikeiden lätkätermien taakse. Tässä on paljon oppimista muun muassa meille ekonomisteille ja yritysten sekä poliitikkojen viestinnälle.

Nuoret leijonat osoittivat, että suomalaisessa nuoressa on vahvuutta, osaamisen halua ja tekemisen intoa. Tätä henkistä voimavaraa Suomi tarvitsee.

Hannu Ranki

valtiotieteiden maisteri

jääkiekkoa 1970-luvulla juniorina pelannut

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat