Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maahanmuuton haasteisiin on vastattava ilman syyttelyä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Yleensä suomalaiset ovat poliittisesti maltillisia ja käytännönläheisiä. Esimerkiksi talouspolitiikassa ja ulkopolitiikassa äärimielipiteitä esiintyy niukasti, ja eri kantojen edustajat käyvät pääosin asiallista debattia keskenään.

Maahanmuuttoon liittyvissä aiheissa on usein toisin. Ihmiset ovat linnoittautuneet niin kauas toisistaan, ettei asiallista keskusteluyhteyttä synny.

Maahanmuuton haasteet on pyrittävä ratkaisemaan, mutta syrjintää ei tule missään muodossa hyväksyä. On pystyttävä ratkaisemaan sekä kotoutumisen ongelmat ja niistä kumpuava rikollisuus että myös maahanmuuttovastaisuus ja siitä niin ikään kumpuava rikollisuus. Suomessa asumisen reunaehto on tietenkin Suomen lain noudattaminen.

Tilanne on kärjistynyt niin, että Kemissä ja Joensuussa laitaoikeistolaisen ideologian värittämät tahot partioivat kaduilla. Katujen turvaaminen kuuluu Suomessa poliisille, eivätkä poliittisesti värittyneet partiot edes paranna turvallisuutta.

Ennaltaehkäisyllä ja valistuksella on saatu jo vähennettyä muun muassa itsemurhia, rattijuopumuksia ja alkoholikuolemia. En jaksa uskoa, etteikö keinoja olisi myös kotoutumisen edistämiseen. Työmarkkinoille tähtäävä velvoittava kielikoulutus on mielestäni keinoista tärkeimpiä.

On pystyttävä ehkäisemään ennalta ja tuomitsemaan Kölnin uudenvuoden kaltainen rikollinen toiminta. Siinä pitää onnistua ilman syyllistämistä ja maahanmuuttovastaisuutta. Luotan poliisiin ja oikeuslaitokseen. Niiden asianmukaisesta resursoinnista on pidettävä huolta.

Antti Koskela

talouspoliittinen asiantuntija

Helsingin Sdp:n varapuheenjohtaja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat