Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaatimus kansanedustajien rasististen asenteiden testaamisesta on vaarallinen

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheinin haluaa testata kansanedustajien rasistiset asenteet (Yle 8.1.). Vaatimus on kuin muisto 1970-luvulta, jolloin neuvostovastainen taisi olla pahin leima, joka julkisuuden henkilöön voitiin Suomessa lyödä. Scheininin vaatimuksen taustalla lieneekin halu vaimentaa kaikki maahanmuuttokritiikki.

Rasististen asenteiden määrittäminen olisi joitain radikaaleimpia näkemyksiä lukuun ottamatta hyvin vaikeaa. Kuka määrittäisi, mikä on rasismia?

Ovatko seuraavat näkemykset ja kysymykset rasistisia: Maahanmuuttopolitiikka tulee perustaa ensisijaisesti Suomen etuun. Mistä löytyy töitä jättityöttömyyden maassa jo viime vuonna tulleille 30 000 turvapaikanhakijalle tai mistä heille löytyvät asunnot? Maahanmuuttajalta voidaan edellyttää suomalaisten tapojen hyväksymistä. Vakaviin rikoksiin syyllistynyt ulkomaalainen on karkotettava.

On selvää, että kaikilla ihmisillä on ihmisarvo taustastaan riippumatta ja ihmiset ovat yhdenvertaisia. Sen lisäksi myös sananvapaus kuuluu oikeusvaltioon. Sananvapauteen kuuluu oikeus tuoda esiin maahanmuuttoon liittyvät sekä myönteiset että kielteiset tekijät. Tärkeintä on, että kannat perustellaan kunnolla. Perustelujen puute onkin mielestäni ollut silmiinpistävää viimeaikaisessa maahanmuuttokeskustelussa.

Scheininin ajatus tieteellisesti perustellusta rasististen asenteiden kyselylomakkeesta on paitsi haihattelua myös pelottavaa viitaten lähinnä totalitarismiin. Suomessa on jo nyt ongelmana, että saat rasistin leiman heti, kun rohkenet esittää maahanmuutosta jotain kriittistä, vaikkakin perustelisit sen kuinka hyvin tahansa.

Mika Pahlsten

Kirkkonummi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat