Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Julkisen vallan reaktio ei riitä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Poliisijohtaja Seppo Kolehmainen osui pahasti ohi maalin kuvatessaan katupatrulleja ”talkootyönä” tapahtuvaksi lähinaapuruston turvaamiseksi. Ei tarvitse olla kummoinenkaan historioitsija ymmärtääkseen, että tällaiset ruskea- tai mustapaidat ovat olennainen osa rasistista ja äärioikeistolaista aktivismia, joka ei välttämättä turvaudu niinkään väkivallan käyttöön kuin uhkaavan ilmapiirin luomiseen.

Epäilemättä moottoripyöräjengeissäkin tunnetaan talkoohenkeä, ja korttelit, joissa niiden päämajat sijaitsevat, ovat ”rauhallisia”. Kolehmainen silti tuskin kiittelisi niitä siitä avusta, jonka ne ovat poliisille antaneet. Ministeri Petteri Orpo (kok) suhtautuikin jengeihin paljon tiukemmin. Tämä oli oikein. Mutta myös hän vältti ”äärioikeisto”-termin käyttöä. Tämä olisi kuitenkin tarpeen, jotta päästäisiin eroon siitä merkillisestä harhasta, että tässä olisi jokin useamman ääripään välinen kiista. Nyt näkyy vain suomalainen rasismi.

Ja kun tämä teksti on julkaistu, on varmaa, että sähköpostini täyttyy ”isänmaallisessa” talkoohengessä esitetyistä lupauksista sopivana hetkenä ”suojata” minuakin. Luotan siihen, että tämän Kolehmainenkin ymmärtää.

Martti Koskenniemi

akatemiaprofessori, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat