Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisin on oltava nyt valppaana

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Poliisijohdon näkemys katupartioista oli yllättävän laimea. Rivien välistä saattoi jopa lukea, että ilmiö on kannatettava ja kuuluu kokoontumisvapauden piiriin. Sisäministeri Petteri Orpo (kok) on hieman jämerämpi ja korostaa, että partioilla ei ole poliisille kuuluvia oikeuksia ja partioihin kuuluu myös rikollistaustaisia.

Kumpaankin näkemykseen sisältyy viesti, ettei katupartioissa periaatteessa ole vastustettavaa. Poliisi ja Orpo siis sallisivat kaduilla vapaasti liikkuvat ryhmät, jotka suhtautuvat pakolaisiin avoimen vihamielisesti. On siis sallittua, että tällainen ryhmä voi esimerkiksi ryhtyä seuraamaan iltakävelyllä liikkuvaa pakolaista. Ei tuntuisi mukavalta itse olla samassa asemassa. Ylilyöntien vaara vaanii, ja kohteeksi voivat joutua kaikki ei-suomalaisen näköiset aina italialaiseen turistiin asti. Pakolaiset luultavasti reagoivat lähtemällä kylille ryhmänä, mikä lisää konfliktin mahdollisuutta.

Kokoontumisvapaus ei voi tarkoittaa, että kokoonnutaan vastustamaan ja vahtimaan jotain ihmisryhmää. Poliisin ja viranomaisten on oltava valppaana, jottei tilanne karkaa käsistä.

Ilkka Ylönen

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat