Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin kaupungin on syytä noudattaa julkisuuslakia

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Toimme Helsingin kouluverkon päätösvaltaa koskevassa kirjoituksessamme (HS Mielipide 14.12.) esille, ettei päätösvaltaa ole syytä siirtää valtuustolta pelkän lautakunnan vastuulle muun muassa prosessissa ilmenneiden ongelmien vuoksi. Viittasimme kirjoituksessa oikeusasiamiehen tilakeskukselle antamiin moitteisiin, joiden mukaan ”asiakirjojen odotusajat olivat venyneet lakisääteisen kahden viikon sijasta useisiin kuukausiin tai niitä ei ollut toimitettu ollenkaan”.

Tilakeskuksen kiinteistöpäällikkö Sari Hildén väitti vastauksessaan (HS Mielpide 17.12.), että olemme antaneet asiasta väärää tietoa. Hän kirjoitti, että tilakeskus on lähettänyt kaikki julkiset asiakirjat niitä pyytäneille kuntalaisille.

Asia vaatii selvennystä. Viittasimme asiakirjoihin, emme julkisiin asiakirjoihin, ja tässä on juuri asian pihvi.

Tilakeskus on kouluverkkotarkastelun aikana määrittänyt ei-julkisiksi esimerkiksi koulujen kuntoa koskevat asiakirjat ja näin kieltäytynyt lähettämästä kuntoraportteja niitä vaatineille kuntalaisille. Koulujen kuntoa koskeviin asiakirjoihin kohdistuu kuitenkin perusteltu tiedonsaanti-intressi ja -oikeus.

On siis läpinäkyvyyden ja demokratian kannalta ongelmallista, ettei Helsingin tilakeskus ole omiin tiukkoihin tulkintoihin vedoten ollut valmis luovuttamaan asiakirjoja niitä vaativille kuntalaisille.

On hienoa, että tilakeskus kehittää asiakirjojen saatavuutta verkkopalveluiden avulla. Vain tätä kautta kouluverkkotarkastelusta on mahdollista saada aikaisempaa läpinäkyvämpi.

Veronika Honkasalo

valtuustoryhmän puheenjohtaja

kaupunginhallituksen jäsen (vas)

Silvia Modig

kaupunginhallituksen jäsen (vas)

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat