Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Emme kestä kilpailukyvyn menettämistä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Työmme ja osaamisemme eivät enää käy maailmalla kaupaksi entiseen malliin. Teemme laatua, mutta se on liian kallista. Ylihinnoittelumme aiheuttaa hyville työntekijöille työttömyyttä. Työttömyyskorvauksiin ajatellut rahat eivät riitä pitkälliseen käyttöön.

Tyhjäkäyntiyhteiskunta ei voi toimia pitkään. Edessä on Kreikan kohtalo. Kilpailukyvyn vaje iskee myös pääomien karkaamisena ulkomaille, kun Suomessa niillä ei ole tuottavaa käyttöä. Samoin parhaat johtajat ja asiantuntijat muuttavat ulkomaille. Suomen kilpailukyky ei riitä edes eläköityneille vuorineuvoksille, hekin pitävät edullisena muuttaa pois Suomesta.

Olemmeko todella niin mahtavia ihmisiä, että emme voisi hieman tarkistaa työmme hintaa vastaamaan eurooppalaista tasoa? Näin pysyisimme töissä ja syntyisi lisää työpaikkoja. Työttömyysprosentti on kansakunnan pärjäämistä kuvaava selvä tunnusluku. Suomi on kunnossa, kun lähes kaikki kykenevät kansalaiset ovat töissä.

Työmarkkinajärjestöjen ja ay-pomojen on yhdessä ymmärrettävä tukea hallitusta ja pukata Suomi uudelleen vauhtiin. Muualla Euroopassa ei ole tällaista passivoivaa vastakkainasettelua. Historian käänteetkö rasittavat vielä meitä? Kummittelevatko täällä yhä punaiset ja valkoiset?

Martti Kaunismäki

insinööri ja yrittäjä, Lapua

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat