Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunki­bulevardit ovat vihreää ajattelua

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Uusi Helsingin yleiskaavasuunnitelma 2050 on saanut kritiikkiä eri tahoilta, osin ihan aiheesta. Etenkin kaupunkibulevardien arvostelu on ollut mediassa hyvin näkyvää (esimerkiksi HS Mielipide 3.1 ja 6.1.).

Kaupunkisuunnittelussa kaikkea ei voi laskea hyötykustannus-analyyseilla ja taloudellisilla laskelmilla. Kaupunki ei ole yritys. Näkökulman tulee olla laaja ja pitkälle ajalle suunniteltu. Siksi kaupunkisuunnittelussa tulee nähdä kokonaisuus sekä asukkaiden että yritystoiminnan näkökulmasta.

Helsingissä on useita suojeltuja rakennuksia ja alueita, joiden olemassaoloa ei voi perustella taloudellisilla laskelmilla, vaan ne ovat osa kaupungin imagoa, kuten puu-Käpylä.

Nykyiset moottoritiet edustavat mennyttä maailmaa. Ne ovat haitallisia ympäristölle. Saasteiden ja melun lisäksi ne luovat leveän kuilun kaupunkirakenteeseen ja estävät poikittaisen liikkumisen.

Toisistaan eristyneistä alueista tulee siirtyä kaupunkimaiseen kaupunkiin, jossa joukkoliikenne, kävely ja pyöräily ovat helppo tapa siirtyä paikasta toiseen. Tulevaisuudessa emme voi ajaa yksityisautoilla joka paikkaan.

Monimuotoisessa kaupunkirakenteessa työpaikat, asunnot ja palvelut sijaitsevat samoilla alueilla, jolloin liikkumiseen ei aina tarvita autoa ja matkoihin kuluu vähemmän aikaa. Kaikki voittavat.

Kaupunkibulevardit kehittävät kaupunkia tähän suuntaan.

Eija Loukoila

Helsingin

kaupunginvaltuutettu

kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen (vas)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat