Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitukselta tarvitaan selvä viesti katupartioista

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pääkirjoituksessa ”Hämmentäviä poliisin lausuntoja on nyt liikaa” (HS 12.1.) todettiin, että poliisin epäselvä tiedottaminen muun muassa katupartioista on ollut omiaan horjuttamaan kansalaisten luottamusta poliisiin.

Poliisin linja on nyt selvä, kun poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen on tuominnut katupartiot (HS Kotimaa 12.1.). Niitä ei ylijohtajan mukaan tarvita poliisin avuksi, vaan ne päinvastoin tuottavat lisätyötä poliisille, joka joutuu nyt kohdistamaan omaa toimintaansa niiden valvomiseen.

Huolestuttavaa on nyt se, että hallitukselta näyttää puuttuvan yhtenäinen linja asiaan. Sisäministeri on johdonmukaisesti sekä itse että kansliapäällikkönsä kautta todennut, että Suomeen ei tarvita katupartioita, joista ainakin osa toimii vielä avoimesti rasistisin tunnuksin ”valkoisen kantaväestön” suojana. Hallituksen oikeusministeri totesi sen sijaan televisiossa, että hän ei näe missään partioissa mitään pahaa, kunhan ei syyllistytä rikoksiin. Kumpi ministeri edustaa hallituksen linjaa?

Kyse on niin tärkeästä kansalaisten luottamusta ja oikeudentajua koskevasta asiasta, että hallituksella täytyy olla siihen vain yksi yhteinen linja. Hallituksen johtotroikka saapastelee mielellään kameroiden ja mikrofonien eteen korostaakseen hallituksen yhtenäisyyttä kaikennäköisissä pienissäkin asioissa. Tässä on iso asia, jossa yhteisesiintyminen olisi enemmän kuin paikallaan. Nykyisellään hallitus työntää päänsä pensaaseen.

Risto Pitkänen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat