Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylioppilaskirjoituksista on pidettävä kiinni

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Antti Rastela ja Jari Kinnula kirjoittivat (HS 11.1.), että ylioppilaskirjoitukset estävät lukion kehittämistä.

Ylioppilaskirjoitukset ovat kuitenkin tärkein instrumentti, jolla koko maan lukiolaisten osaamistasoa voidaan mitata samoilla kriteereillä. Ylioppilaskirjoitukset tarjoavat myös yliopistoille niiden omien pääsykokeiden ohella perustan valita opiskelijoikseen ne, joilla on parhaat esitiedot. On vaikea nähdä, kuinka opiskelijavalinta voitaisiin toimittaa oikeudenmukaisemmin ja paremmin.

Ylioppilaskirjoitusten ja mahdollisesti myös yliopistojen pääsykokeiden vastustajat haluavat tosiasiallisesti estää hankkimasta ja käsittelemästä julkisuudessa tietoja, jotka objektiivisesti kertovat lukiosta valmistuvien jatko-opintokelpoisuudesta samoin kuin eri lukioiden tosiasiallisesta tasosta. Samalla myös tiedot uusien opetusmenetelmäkokeilujen, kuten ilmiöpainotteisen oppimisen, mahdollisista epäonnistumisista jäisivät pimentoon.

Koulutuksesta leikkaaminen ja liian paljon asioita kerralla muuttavat uskaliaat kokeilut ovat leikkimistä suomalaisten nuorten tulevaisuudella, työllistymisellä ja toimeentulolla.

On myös aiheellista pelätä, että julkisen koulutuksen tason heikkeneminen korvataan myöhemmin yhä enemmän maksullisella yksityisellä lisäopetuksella tai jopa maksullisilla yksityiskouluilla niiden kohdalla, joiden vanhemmilla on varaa valita ohituskaista. Näin on jo käynyt esimerkiksi angloamerikkalaisissa maissa.

Mikko Nummelin

diplomi-insinööri, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat