Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nopeus­rajoituksiin on saatava järkeä

Lain kunnioitus heikkenee heikkenemistään, kun autoilijoita kiusataan liian alhaisilla rajoituksilla, kirjoittaa Esa Sairio HS:n mielipidepalstalla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Länsiväylälle suunnitellaan äskettäin parannetulle osuudelle Suomenojalta Kivenlahteen 80 kilometrin tuntinopeusrajoitusta. Moottoritie on kuusikaistainen, suora ja tien viereen on asennettu meluesteet. 80:n rajoitus tuolle välille on järjetön.

Ruuhkat eivät saa olla nopeuden alentamisperuste, koska niiden kesto on lyhyt. Lain kunnioitus heikkenee heikkenemistään, kun autoilijoita kiusataan liian alhaisilla rajoituksilla. Tavallisista autonkäyttäjistä tehdään lainrikkojia, kun liian alhaista rajoitusta ei noudateta.

Palauttakaa Länsiväylälle 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus ainakin Suomenojalta länteen, mieluiten Tapiolasta länteen. Normaali ihminen ajaa hiljempaa liukkaalla, ruuhkissa tai muuten huonoissa olosuhteissa. Hyvin pieneen kaahariryhmään eivät auta mitkään rajoitukset.

Myös talvirajoituksista pitää luopua tai niitä on höllennettävä. Kesällä nyt voimassa olevia rajoituksia tulee nostaa hyvillä teillä vastaamaan nykyaikaisten autojen tasoa niin, että moottoriteillä rajoitus on 130 tai 140 ja talvisin 120 kilometriä tunnissa.

Esa Sairio

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat