Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksen on pantava EK ruotuun

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Yhteiskuntasopimuksen karahdettua kiville neljästi palkansaajajärjestöjä on syytetty tinkimättömyydestä. On kuitenkin muistettava, ettei Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) rooli neuvotteluissa ole suinkaan ollut vähäinen.

EK:n ilmoitus luopua keskitetystä kokonaisratkaisusta neuvottelujen tärkeässä vaiheessa oli äärimmäisen huonosti valittu ajankohta. Se merkitsi neuvottelujen päättymistä ja palkansaajien vetäytymistä poteroihinsa. Ei voi kuin ihmetellä EK:n käyttäytymistä. Ilmapiiri on sakeana uhkakuvia, jopa yleislakkoa on väläytelty. EK on pitänyt poliittisesti kokematonta hallitusta työrukkasenaan.

Hallitus on selkä seinää vasten. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) uskottavuus on koetuksella, Alexander Stubbilla (kok) se on tipotiessään, ja Timo Soini (ps) pähkäilee puolueen kannatuksen romahduksen kanssa.

Hallitus kuitenkin yrittää vielä saada työmarkkinaosapuolet saman pöydän ääreen sopimuksen aikaan saamiseksi. Aikaa on maaliskuun puoleenväliin asti. Mutta sitä ennen hallituksen on ryhdistäydyttävä ja lopetettava EK:n ahne sooloilu.

Ei voi olla oikeudenmukaista, että neljän miljardin euron tuottavuusloikasta päävastuun kantaisivat pienituloiset, etenkin naisvaltaiset alat, lapsiperheet, yksinhuoltajat, eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat, jopa uhkailun pelotteella. Sen sijaan hyvätuloisten osallistuminen tuottavuusloikkaan on vapaaehtoista.

Nyt, kun tilanne on jumiutunut, palkansaajajärjestöt haluavat Ruotsin mallin, jossa lain mukaan yrityksen hallitukseen on valittava myös henkilökunnan edustajia. Elinkeinoelämä tyrmää tämänkin esityksen jyrkästi. Miksi Suomessa on niin vaikeaa kuunnella ja kunnioittaa toisten mielipiteitä? Se tosin vaatii henkistä kypsyyttä. Eikö sitä Suomessa ole?

Niilo Hyytiäinen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat