Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miesten arvoa ei ole tallattu

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Heli Vaaranen kommentoi mielipidesivulla (HS 13.1.) Rosa Meriläisen kirjoitusta ”Miehiä tulee ja menee, mutta ystävättäret pysyvät” (HS.fi 5.1). Vaarasen mukaan Meriläinen vähättelee miehiä kirjoituksessaan. Olen eri mieltä.

Meriläinen kirjoittaa ”kaikki ystävät ovat tietysti tärkeitä”. Minusta tämän kommentin voi ulottaa koskemaan myös miehiä. Heidän arvoaan ei tässä kirjoituksessa tallattu.

Lisäksi Meriläinen kuvaa iloitsevansa myös yhteydestä naisiin. Tämä ”myös” viittaa minusta myös miehiin. Meriläinen on halunnut tarkastella ystävyyssuhteita yhdestä erityisestä näkökulmasta, joka nyt sattuu olemaan naisten väliset ystävyyssuhteet. Yhtä hyvin aihe olisi voinut olla se, mistä voi keskustella miesten kanssa, muttei naisten kanssa.

Kirjoittaessa pitää rajata näkökulma ja pysyä siinä. Maailmoja syleilevät ja joka ilmansuuntaan kumartelevat kirjoitukset eivät ole kiinnostavia. Kolumneissa kärkevyys ja ironia ovat asiaankuuluvia ja toivottavia tekstuaalisia keinoja keskustelun herättämiseksi.

Anne Haikola

psykologian kandidaatti, Joensuu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat