Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virastobyrokratia käy yli ymmärryksen

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Valmistuessani lääkäriksi 34 vuotta sitten en aavistanut, millaisessa maassa eläisin vuonna 2015.

Sain Lääkintöhallitukselta oikeuden harjoittaa ammattiani koko Suomessa, ja sitä olen harjoittanutkin kaikki nämä vuodet asevelvollisuusajan alokaskautta lukuun ottamatta.

Viime vuosikymmenellä aluehallintovirasto ilmoitti, että lääkäriyrittäjien pitää hakea toimilupa, josta maksettiin pienehkö lupamaksu ja sen jälkeen vuotuista 250 euron ylläpitomaksua.

Muuttaessani viime kesänä törmäsin byrokratia-Suomeen. Aluehallintoviraston myöntämä lupa ei kelvannutkaan toisen aluehallintoviraston alueella. Piti hakea kokonaan uusi toimilupa Valviralta toimittamalla hakemus liitteineen (yli 30 sivua) sen mukana. Lupa myönnettiin jo vuorokausi sen jälkeen, kun kaikki liitteet olivat saapuneet Rovaniemelle.

Myöhemmin sain toimiluvan myöntämisestä kolmentuhannen euron laskun.

Valviran verkkosivuilla mainitaan, että lupamaksuhinnoittelu noudattaa omakustannusperiaatetta. Melko suuret ovat palkat valtion ylitarkastajilla!

Eli yli kolmenkymmenen vuoden jälkeen pitää vielä todistella ja maksaa valtiolle, että saa jatkaa työntekoa ja tarjota tässä tapauksessa lisää sote-palveluita pienillä paikkakunnilla.

Vai olisiko sittenkin pitänyt perustaa viinatehdas? Alkoholin valmistuslupa kun maksaa vain 1 500 euroa.

Heikki Valkama

korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri

Hämeenlinna

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat