Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhempien on ajateltava aina lapsen parasta

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Noin 35 000 lasta kohtaa vuosittain vanhempiensa eron. Varhaiskasvatuksessa ja koulussa vanhempien ero saatetaan huomata lapsen käytöksestä jo ennen kuin vanhemmat asiasta itse kertovat. Vanhempien parisuhde koetaan kuitenkin niin syvästi perheen yksityisasiaksi, että sen ottaminen puheeksi voi tuntua vaikealta.

Vanhemmat voivat kokea avun hakemisen vähintään yhtä vaikeaksi. Avun hakemisen ja tarjoamisen kulttuurin pitää muuttua. Niistä tulisi tulla oletusarvoisia toimintatapoja.

Vanhempien pitää asettaa lapsen paras oman parhaansa edelle. Lasten ja perheiden kanssa toimivien ammattilaisten tehtävä ja velvollisuus on työssään asettaa lapsen etu omien ennakkoluulojensa ja -asenteidensa edelle.

Vanhempien pitää hakea ammattiapua eroonsa matalalla kynnyksellä lastensa vuoksi, ja ammattilaisten tulee sitä tarjota. Tämä saattaa tarkoittaa oman mukavuusalueen ulkopuolelle joutumista. Jos se kuitenkin tarkoittaa perheen hyvinvoinnin parantumista, se on sen arvoista.

Lapsella on oikeus kumpaankin vanhempaansa myös eron jälkeen. Parhaiten koko perheen hyvinvointia parantaa tasa-arvoinen ja toimiva yhteistyövanhemmuus.

Suomessa on kehitetty ja otettu käyttöön toimivia työkaluja lasten ja perheiden auttamiseksi esimerkiksi erotilanteessa. Meidän palveluiden kehittäjien ja toteuttajien on pidettävä ääntä itsestämme ja saavutuksistamme!

Lasten ja perheiden kanssa toimivien ammattilaisten on otettava eroasia puheeksi vanhempien kanssa. Asian puheeksi ottamiseen tulee tarjota tarvittava koulutus.

Meidän aikuisten yhteinen asia on käyttää lapsen ääntä hänen hyvinvointinsa parantamiseksi. Lapsen oikeudet ovat aikuisten velvollisuuksia.

Paula Väliaho

NEro-hankekoordinaattori

MLL Hyvinkään NEro-hanke

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat