Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oma nimikin kirjoitetaan nykyisin persoonattomasti

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Oikeusasiamies Petri Jääskeläinen kertoi olevansa huolestunut nykyisin opetettavista kirjain- ja numeromerkinnöistä (HS 15.1.). Kun nämä uudet merkintätavat tuotiin opetukseen, missään ei vastattu peruskysymykseen: miksi?

Mihin oikein pyrittiin? Pitikö helpottaa käden kaaria? Pitikö vähentää käden ja aivojen motoriikkaa? Pitikö käsialat samankaltaistaa? Pitikö koneen ja käsialan merkkejä yhdistellä?

Haluttiinko, että ihmiset samankaltaistetaan myös käsialoiltaan? Pyrittiinkö nopeampaan kirjoittamiseen? Haluttiinko päästä piiloon grafologeilta, jotka pystyivät tulkitsemaan luonteenpiirteitä?

Kysyttiinkö muuten koskaan opettajilta, helpottuiko tai nopeutuiko kirjoittaminen? Vanhan tavan mukaan käsi vei sanan alusta loppuun yhtenäisellä kaarella. Nyt käsi nousee jokaisen kirjaimen jälkeen. Isovanhempana olen seurannut kehitystä huolestuneena.

Jopa oman nimen kirjoittaminen persoonallisesti on kadonnut. Siitä esimerkki: Muutama vuosi sitten oli Hesarin etusivulla jonkin firman joulutervehdys asiakkailleen. Kymmenet työntekijät kirjoittivat oman etunimensä tikkukirjaimin.

Palautetaan kaunokirjoitus ja samalla kirjoitustaito ja aivotoiminta. Ja selkeät numerot!

Matilda Pohjala

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat