Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauppahalli on helmi, jonka luonnetta ei pidä muuttaa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen ollut Hakaniemen kauppahallin tyytyväinen kanta-asiakas 1970-luvulta saakka. Yhteensä yli kahdenkymmenen vuoden ulkomaankomennustenkin aikana halli oli yksi asia, jota ikävöimme Helsingistä.

Vertaillessani eri kaupunkien halleja ja Hakaniemeä saatoin usein todeta, että esimerkiksi tuoreen villikalan, kalatuotteiden, lihan tai vaikkapa perunoiden ja leivän tarjonta ja laatu ovat Hakaniemessä huippuluokkaa kansainvälisestikin. Halli ei siis ole pelkästään mainio ostospaikka vaan se on myös suomalaisen ruokakulttuurin mallikas ja monipuolinen näyteikkuna, josta Helsinki voi olla ylpeä.

Hakaniemen kauppahalli ei ole vain ruokaharrastajan keidas vaan monille myös aivan arkisten ruokaostosten tekopaikka. Sieltä saa kohtuuhintaan monia ”vanhan hyvän ajan” tuotteita, jotka puuttuvat marketeista. Tätä korkealuokkaista perustarjontaa täydentävät monet muualta tuodut herkut: ranskalaiset juustot ja italialaiset salamit ja oliiviöljyt esimerkiksi. Myös yläkerta on sympaattinen ostos- ja taukopaikka.

Kauppiaista monet ovat olleet paikalla vuosikymmeniä, ja palvelu on todella ”asiakaslähtöistä”, kuten termi kuuluu. Hakaniemessä se tarkoittaa käytännössäkin ystävällistä ja ammattitaitoista palvelua.

Tästä voisi päätellä, että kaikki on paremmin kuin hyvin Hakaniemen kauppahallin ja sen asiakaskunnan näkökulmasta. Kun hallissa on tapana keskustella tutuksi tulleiden kauppiaiden ja myös muiden asiakkaiden kanssa, esille nousee kuitenkin usein yksi suuri huoli: hallin remontti vuonna 2017.

Kauppiaat ovat huolissaan esimerkiksi remontin kustannusten vaikutuksista ja myös siitä, että hallin rakennetta muutettaisiin ravintola- ja kahvilatarjonnan suuntaan, koska trendi kuuluu olevan sellainen. Yleinen vaikutelma on, ettei kauppiaiden mielipidettä ole huomioitu riittävästi.

Minulla ei ole tarkkaa tietoa Helsingin kaupungin päättäjien suunnitelmista eikä hallia koskevista visioista enkä näin ollen voi niitä arvioida. Toki ymmärrän, että remontille on tarvetta.

Huoleni perustuu lähinnä Vanhan Kauppahallin ennakkotapaukseen. Sen remontointi tuotti siistimmät puitteet, mutta hallin luonne ja ilmapiiri muuttuivat mielestäni huonoon suuntaan. Entistä suurempi osa kävijöistä on hallin läpi kulkevia matkailijoita – joista osa tosin saattaa pistäytyä kahviloissa tai ostaa valmiin voileivän.

En halua Hakaniemen halliin tämäntyyppistä rakennemuutosta. Sen perusrakenne on hyvä näin. Tämä on vain yhden kanta-asiakkaan mielipide, mutta olen vakuuttunut, että samoin ajattelevia on paljon.

Toivoisin, että Helsingin kaupunki toisi selvemmin julki, mitä hallille on tarkoitus tehdä. Se voisi hälventää epäluuloja – tai sitten ei. Olisi hyvä kuunnella myös asiakaskuntaa. He pitävät hallia pystyssä kauppiaiden kanssa.

Vesa Himanen

suurlähettiläs, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat