Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vastaanottokeskukset voisivat auttaa työn välittämisessä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Jos vastaanottokeskuksen majoitus- ja muonituskustannuksia ajatellaan maahanmuuttajien työllisyystukena, maahanmuuttajien matalampi palkkataso ei ainakaan siltä ajalta, kun he ovat vastaanottokeskuksessa, olisi perustuslain tasa-arvoperiaatteiden vastaista.

Vastaanottokeskuksiin tarvittaisiin omat pienet työnvälitystoimistonsa, joiden puoleen varsinkin paikalliset työtä tarjoavat ihmiset voisivat kääntyä.

On paljon pikkuhommia, joita yksityiset ihmiset mielellään teettäisivät pikkurahasta ja joihin ei muilla tavoin ole varaa. On lumenluontia, puutarhanhoitoa, vanhuksille apua ja seuraa vaikka kodinhoitajan rinnalla ja niin edelleen. On työnantajia, jotka muutoinkin ovat käyttäneet tuettua työvoimaa eri tavoin. Sen lisäksi huononkin kielitaidon tai englannin kielen luulisi mahdollistavan suoraan apumiehen työn tai oppisopimuspaikan – tai suoran kysynnän niille, joilla jo on ammattitaito tai tutkinto.

Työn on todettu edistävän kielitaitoa ja kotoutumista. Niin tekee myös hyvin järjestetty vastaanottokeskus, kun sieltä saa tietoa, oppia ja turvaa vieraassa maassa sen aikaa, kun pakollisia selvityksiä tehdään.

Vastaanottokeskuksessa oleva oma työnvälitystoimisto voisi hoitaa oikeat henkilöt oikeille työn tarjoajille ja estää valvonnalla mahdolliset kieltä ja tapoja tuntemattomien maahanmuuttajien väärinkäyttämiset. Erityiset mahdollisuudet se antaisi monen naisen työllistymiselle, opiskelulle ja kotiutumiselle. Heille voisi keksiä esimerkiksi töitä, joihin pienen lapsen voisi ottaa mukaan.

Ei maahanmuutto tähän lopu, vaikka Euroopan rajat saataisiinkin valvottua. Parasta on oppia hoitamaan maahanmuutto hyvin ja meille sopivalla tavalla.

Ursula Palsbo

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat