Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoret tarvitsevat järkevää toimintaa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Tuhansia parhaassa työiässä olevia nuoria miehiä istuu toimettomina Suomen vastaanottokeskuksissa. Heidän ei anneta tehdä mitään järkevää. Lumenluontikin on kiellettyä, koska heille ei ole mahdollista järjestää koulutusta (HS 17.1.). Mitä ihmeen koulutusta lumenluontiin tarvitaan? Lapio käteen ja hommiin.

Sama järkevän työtoiminnan esto pätee varmaan myös metsien ja vesakkojen raivaustöihin, pihojen haravointiin ja vapaaehtoistyöhön. Työtä ei voida antaa, koska ei ole koulutusta. Ammattiliitotkin kai rientävät estämään mahdollisuuden – turvapaikanhakijan työntekohan on kiellettyä ainakin ensimmäisten maassaolokuukausien ajan.

Miksi meille on laadittu sellaisia sääntöjä, joille ei ole järjellistä tarvetta? Mistä kolkasta aina sikiää byrokraatti, joka keksii pykälän, jolla voidaan mitätöidä hyvät yritykset?

Nuori ihminen tarvitsee toimintaa – se on hänelle parasta terapiaa myös mahdollista tulevaa työkykyisyyttä ja koulutusta ajatellen.

Jos todella haluamme, että Suomelle tulee näistä miehistä lisää hyviä ammattilaisia, heille pitää mahdollistaa vapaaehtoistyö. Sen yhteydessä myös kielen oppiminen helpottuu, koska voi tavata arkisuomalaisia ja keskustella heidän kanssaan työnteon yhteydessä.

Jouko Kivi

Lahti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat