Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

En tiedä ay-jäsenmaksua parempaa sijoitusta

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Iiro Viinanen kirjoitti osuvasti ahmattijärjestöjen verovapaudesta (HS 16.1.). Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Ammattiliittojen vastauksessa (HS Mielipide 17.1.) kierrettiin totuutta ja jätettiin kertomatta se, että jäsenmaksu on verotuksessa vähennyskelpoinen.

Olen Ekonomiliiton eläkeläisjäsen ja maksan jäsenmaksua 114,5 euroa vuodessa. Tästä verottaja palauttaa minulle yli puolet. Tällä jäsenmaksulla saan Talouselämä-lehden (297 euroa), Ekonomi-lehden (65 euroa), alennusta vakuutusmaksusta (348 euroa) ja alennusta Kauppalehden tilauksesta (54 euroa). Tähän asti on säästynyt 764 euroa.

Lisäksi saan ilmaista oikeusapua ja koulutusta, alennusta A-lomien palveluista sekä alennuksia jäsenedut.fi-sivuston tuotteista ja palveluista. Saan siis noin 50 eurolla tuhansien eurojen hyödyn. Parempaa sijoitusta en ole löytänyt.

Jos olisin vielä työssä, maksaisin jäsenmaksua 292 euroa, johon sisältyy myös työttömyyskassan jäsenmaksu. Ja taas veronmaksajat kustantaisivat yli puolet. Saisin samat edut kuin nyt ja lisäksi päivärahan työttömyyden ja lakon ajalta.

Minusta tämä ei ole kohtuullista. Mutta jos yksinkertainen enemmistö on sitä mieltä, se ei varmaan ole kohtuutontakaan.

Matti Suokas

Kotka

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat