Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös naiset syyllistyvät häirintään

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Tohtori Sanna Aaltonen nosti esille (HS Mielipide 14.1.) sukupuolisen häirinnän valikoivan havaitsemisen. Kyseisestä ongelmasta keskustelevilla on hänen mukaansa taipumus siivota ilmiö oman etnisen ryhmän ulkopuolelle.

Aaltosen mielipiteeseen voitaneen monilta osin yhtyä: turvapaikkaa hakevat miehet ovat viime kuukausina olleet voittopuolisesti silmätikkuina, kun on puhuttu naisiin kohdistuvasta häirinnästä.

Sukupuolisen häirinnän kokonaisuuden tarkastelu jää kuitenkin vaillinaiseksi, jos näemme sen harjoittajina vain miehet. Myös naiset syyllistyvät häirintään.

Ilmiötä ei sovi lakaista näkyvistä sillä perusteella, että naisten harjoittama häirintä on kenties enemmän verbaalista ja fyysisen aggression äärimuodot ovat harvinaisempia kuin miehillä.

Sukupuolinen häirintä on syytä selkeästi tuomita riippumatta tekijän sukupuolesta tai etnisestä taustasta. Kanssaihmisten koskemattomuutta kunnioittavaan kohteluun tähtäävä asennekasvatustyö on tärkeää kaikissa väestöryhmissä ilmiön kitkemiseksi minimiin.

Seppo Kuronen

Kuopio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat