Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hakaniemen kauppahalli on helmi kaupungillekin

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Vesa Himanen oli huolissaan (HS Mielipide 18.1.) siitä, säilyykö Hakaniemen kauppahallin henki entisellään remontin valmistumisen jälkeen.

Kaupungin intressi on tukea kauppiaita ja edesauttaa yritysten menestystä kauppahallissa. Hakaniemen halli on alueen sydän ja maamerkki, joka on elimellinen osa Hakaniemen ja Kallion alueen identiteettiä.

Kauppahallin asiakkaille remontti näkyy viihtyisämpänä ja vanhaan asuunsa palautettuna interiöörinä, kun korjaus valmistuu syksyllä 2018. Hallikauppa jatkuu ensimmäisessä kerroksessa entiseen tapaan myös remontin jälkeen.

Yläkertaan on tulossa yksi ravintola, jossa syömisen ja juomisen lomassa voi tehdä ostoksia kakkoskerroksen kaupoissa. Yläkerroksen parhaimman torinäköalan päädystä vapautuu tilaa ravintolalle ja kaupoille, kun kauppiaiden sosiaalitilat siirtyvät kellariin remontin yhteydessä.

Asiakkaille tehdään myös entistä paremmat, esteettömät kulkuyhteydet kauppahalliin. Yläkertaan tulee ensimmäistä kertaa esteetön hissi.

Hallikauppiaat ovat valinneet keskuudestaan työryhmän, joka käy läpi korjaussuunnitelmia.

Kulkuyhteyksiä metroon ja toriparkkiin ei rakenneta eikä niiden kustannuksia sisälly korjaushankkeeseen. Yhteydet voidaan toteuttaa jälkikäteen, mikäli niille on tulevaisuudessa tarvetta.

Remontin aikaisella väistötilalla on suuri vaikutus hallikaupan jatkuvuudelle ja kauppiaiden elinkeinon turvaamiselle. Kaupunki selvittää parhaillaan parasta vaihtoehtoa. Asia on tulossa poliitikkojen päätettäväksi ensi keväänä.

Irmeli Grundström

hankepäällikkö, kiinteistöviraston tilakeskus, Helsingin kaupunki

Tommi Tapana

vs. toimitusjohtaja, Helsingin Tukkutori

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat