Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hoitoon pääsy paranee palveluja uudistamalla

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Erkki Vauramo nosti mielipidesivulla (HS 20.1.) julkaistussa kirjoituksessaan esiin tärkeän kysymyksen hoitoon pääsystä terveysasemille. Aihe on ajankohtainen koko Suomessa.

Peruspalvelujen vahvistaminen ja hoitoon pääsyn parantuminen on myös kansallisen sote-ratkaisun yksi tärkeimmistä tavoitteista. Me olemme tarttuneet tähän haasteeseen Helsingissä jo nyt.

Uudistamme parhaillaan sosiaali- ja terveyspalveluja yhdessä henkilöstömme kanssa vastaamaan paremmin kaupunkilaisten odotuksia ja kasvavaa kysyntää.

Keskeisiä tekijöitä uudistamisessa ovat sähköisten palvelujen lisääminen, toimintatapojen muutokset ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten tiiviimpi yhteistyö asiakkaan parhaaksi.

Kehitämme sähköisiä välineitä palvelutarpeiden itsearviointiin, elämäntapamuutosten tukemiseen ja omahoitoon. Uudistumalla pystymme vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin nopeammin ja vapauttamaan voimavaroja erityisesti niiden kaupunkilaisten palveluihin, jotka niitä kipeimmin tarvitsevat ja niistä eniten hyötyvät.

Palvelujen uudistamiseen liittyy, että kokoamme sosiaali- ja terveyspalveluja hyvin saavutettaviin suurempiin kokonaisuuksiin. Helsinkiin perustettavissa terveys- ja hyvinvointikeskuksissa tarjotaan nykyisten terveysasemapalvelujen lisäksi muun muassa psykiatria- ja päihdepalveluja, kuntoutusta ja sosiaalipalveluja.

Terveys- ja hyvinvointikeskuksissa sosiaali- ja terveyspalvelut muodostavat kaupunkilaisten näkökulmasta yhtenäisemmän kokonaisuuden nykyisten pirstaleisten palvelujen sijaista.

Asiakastyytyväisyyttä seurataan kaikilla terveysasemilla, ja tiedot hoitoon pääsystä ja odotusajoista löytyvät Helsingin kaupungin internetsivuilta. Olemme varmoja, että palveluja uudistamalla ja riittävät peruspalvelujen voimavarat turvaamalla kaupunkilaisten hoitoon pääsy paranee.

Laura Räty

apulaiskaupunginjohtaja

Juha Jolkkonen

vs. virastopäällikkö

sosiaali- ja terveysvirasto, Helsingin kaupunki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat