Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko pelokas työntekijä tuottava?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen työurallani toiminut rakennusalan tutkimus- ja kehittämistehtävissä ja paneutunut erityisesti suuryritysten turvallisuusasioihin. Kaikissa toiminnoissa kehityksen olennaiseksi edistäjäksi ovat nousseet yrityksen johdon ja erityisesti työntekijöiden asenne ja motivaatio.

Olen aika varma siitä, että tämä pätee myös tuottavuuden parantamiseen. Kysymys kuuluukin, saadaanko kehitteillä olevalla lainsäädännöllä ja niiden taustalla olevilla toimintamalleilla parannettua palkansaajien motivaatiota tuottavuuden parantamiseen.

Riskianalyysin aloittamisvaiheessa siihen osallistuvat yrityksen edustajat ja työntekijät ovat usein hyvin arkoja tuomaan esille havaitsemiaan epäkohtia ja riskikohteita, koska he epäilevät sillä olevan huonoja seurausvaikutuksia omaan asemaansa yrityksessä.

Kun keskustelussa on saavutettu luottamus siitä, että kyseessä on kaikkien yhteinen etu ja että asiat kannattaa esittää avoimesti, päästään asiassa eteenpäin ja lopulta hyvään tulokseen.

Sama pätee tuottavuuden kehittämiseen, koska siinä joudutaan usein kritisoimaan sen hetkistä toimintaa.

Olen ymmärtänyt, että maan hallituksen pakkolakiuhkailun perimmäisenä tarkoituksena on ammattiliittojen vaikutusvallan pienentäminen, josta joustavuuden lisääntyessä seuraisi yleinen tuottavuuden ja kilpailukyvyn paraneminen.

Hallitus uskoo, että pakottamalla laajassa mitassa palkansaajat suuryritysten omistajien asettamiin ehtoihin, voidaan parantaa koko yhteiskunnan kilpailukykyä.

Pelottelu tehoaa erityisesti työnjohtoasemassa oleviin ja kehitystyötä tekeviin ihmisiin – juuri niihin henkilöryhmiin, joilla on parhaat mahdollisuudet kehittää yritystä ja parantaa tuottavuutta. Perimmäinen kysymys kuuluukin, onko omasta asemastaan peloissaan oleva ihminen tehokas ja luova työntekijä?

Pekka Kallioniemi

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat