Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vartiosaaren asfaltointi ei ole kaupunkilaisten etu

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kohta päätetään, rakennetaanko Keskuspuistoon asuntoja. Kohta päätetään, rakennetaanko Vartiosaareen asuntoja. Ja jonkin ajan kuluttua päätetään, rakennetaanko Keskuspuistoon lisää asuntoja.

Pahimmillaan asiat menevät läpi lähes läpihuutojuttuna, kun vastalauseita näkyy vain marginaalisilla foorumeilla. Helsingin poliittiset päättäjät lienevät pääosin rakentamisen kannalla. Jos asiaa kysyttäisiin helsinkiläisiltä, todennäköisesti luonnon puolustajia löytyisi enemmän. Mutta ei tällaisia asioita kansalaisilta kysytä.

Vartiosaareen maalaismaiseen idylliin suunnitellaan asuntoja jopa seitsemälletuhannelle asukkaalle ja työpaikkoja viidellesadalle ihmiselle. Saari aiotaan yhdistää mantereeseen sillalla ja raitiovaunuyhteydellä (HS 2.12.2015)

So goodbye paradise?

Museoviraston mukaan Vartiosaaren ainutlaatuinen kulttuuri- ja luontoympäristö ei kestäisi kerrostalorakentamista. Onko niin, että asiantuntijoiden lausunnoilla ei ole enää merkitystä poliittisessa päätöksenteossa?

Vartiosaari on kivenheiton päässä mantereesta. Sinne ei ole siltaa, ja lautta kulkee pari kertaa päivässä vain kesäkuukausina. Siksi saaren virkistyskäyttö on ollut vähäistä sen suomiin mahdollisuuksiin nähden. Vähällä vaivalla Vartiosaaresta saisi Itä-Helsingin Seurasaaren, modernin virkistyskeitaan. Saaren muutamissa huviloissa tehdään arvokasta sosiaali- ja nuorisotyötä. Tuollaista toimintaa, jolle tarvetta totisesti on, saareen olisi hyvä luoda lisää.

Tutkimusten mukaan jo pienet luontoalueet vähentävät kaupunkilaisten stressiä ja mielenterveyden ongelmia ja auttavat ehkäisemään muun muassa masennusta.

Vartiosaaren asfaltointi ei ole helsinkiläisten etu. Se on taloudellisiin arvoihin keskittyvän kestämättömän kehityksen etu.

Veikko Tarvainen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat