Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Minusta tuli nalkuttava vaimo, vaikka olisin kaivannut puolisoltani aitoa osallistumista kodin töihin

Ajauduimme itseään ruokkivaan kehään, jossa minä väsyin kotona työtaakan alla, kiukuttelin siitä puolisolleni, joka vastasi siihen vetäytymällä enemmän ylitöihin, jolloin minä väsyin lisää, kirjoittaa nimimerkki Uupunut nalkuttaja HS:n mielipidepalstalla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Svante Sandströmillä (HS Mielipide 23.1.) on melko vanhakantainen käsitys parisuhteen töiden jakautumisesta. Monessakaan kaupunkiperheessä hänen luettelemiaan ”ulkotöitä” ei enää ole olemassakaan perheen arjessa.

Kerrostaloasunnoissa ei paljon ulkotöitä tehdä, mutta työtaakka saattaa varsinkin useamman lapsen perheessä olla sisälläkin melkoinen. ”Sisätöiden” organisointiin kuuluu lasten kanssa muun muassa seuraavan kauden ulkovaatteiden läpikäynti, uusien hankinta, harrastusten koordinointi ja varaaminen sekä neuvolakäyntien muistaminen ja varaaminen (jossa myös naiselle tulee helposti ansionmenetystä näiden ollessa aina virka-aikaan).

On myös aika tiukka oletus kirjoittaa, että jokainen mies ennakoisi perheen auton ja laitteiden huollot.

Oma kokemukseni töiden kasautumisesta minulle alkoi ajasta, jolloin olin hoitovapaalla lasten kanssa kotona. Asuimme kerrostalossa, jolloin mitään ulkotöitä ei ollut, mutta ”sisätyöt” olivat minun vastuullani puolisoni käydessä töissä.

Lapset lisäävät sisätöiden ja varsinkin metatyön määrää huomattavasti kahdestaan asutun ajan jälkeen, jota töissä käyvän puolison voi olla vaikeaa ymmärtää.

Kun palasin itse töihin, sisätöiden vastuu jäi edelleen suurelta osin minulle. Aloin väsyä arjen pyörittämiseen ja ”naisvalittaa”, jonka seurauksena ajauduimme tilanteeseen, jossa puolisoni oli mukavampi jäädä ylitöihin kun tulla kotiin, jossa odotti väsynyt vaimo ja osuus kotitöistä.

Jossain vaiheessa muutimme rivariin, ja koska puolisoni oli edelleen paljon ylitöissä, myös ulkotyöt lumenluonteineen jäivät minulle.

Ajauduimme itseään ruokkivaan kehään, jossa minä väsyin kotona työtaakan alla, kiukuttelin siitä puolisolleni, joka vastasi siihen vetäytymällä enemmän ylitöihin, jolloin minä väsyin lisää.

Ulkopuolisin silmin minä olin nalkuttava vaimo, vaikka olisin kaivannut puolisoltani aitoa osallistumista kodin töiden jakamiseen eikä vain tekemään annettuja tehtäviä.

Uupunut nalkuttaja

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat