Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joukkoliikenteen lippujen hintoja pitää laskea

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Vuoden vaihtuminen on tuonut monia yllätyksiä joukkoliikenteessä matkustaville, kun Helsingin seudun liikenne (HSL) on korottanut matkalippujen hintoja. Esimerkiksi Lähiseutu 3 -vyöhykkeen lippu Kirkkonummelta maksaa nykyisin 8 euroa aiemman 7,5 euron sijaan. HSL:n hintojen korotus on huimaa, sillä Kirkkonummelta Helsinkiin matkusti muutamia vuosia sitten alle kuudella eurolla.

Saman suuruisella hinnalla muutamat bussiyhtiöt myyvät edullisia bussimatkoja satojen kilometrien päähän. Näiden yhtiöiden edulliset matkat ovat monesti suosittuja edullisen hinnan vuoksi.

Hintojen korotus ajaa ihmisiä vähitellen muihin matkustamismuotoihin. Esimerkiksi yksityisautoilu tuntuu monen mielestä jopa edullisemmalta korkeisiin lipunhintoihin verrattuna.

Lapsiperheiden matkat paikkakunnalta toiselle maksavat helposti useita kymmeniä euroja, varsinkin, kun mukana on kouluikäisiä lapsia. Myös muun muassa monet opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset kärsivät korkeista lipunhinnoista. Kaikkien tulot eivät välttämättä ole niin suuret, että olisi varaa matkustaa vuosittain kallistuvilla joukkoliikenteen hinnoilla.

Vuosittaisten hinnankorotusten sijaan hintoja tulisi laskea ja liikennevuoroja lisätä. Jos matkalipun hinta olisi alhaisempi ja liikennöintivuoroja olisi sen myötä enemmän, ne houkuttelisivat ihmisiä käyttämään joukkoliikennettä. Jos matkustajamääriä vertailtaisiin ennen ja jälkeen hintojen laskemisen, nähtäisiin suuri ero. Runsaasti kasvaneet matkustajamäärät yllättäisivät myönteisesti

Toni Ohvo

Kirkkonummi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat