Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Monet hakevat vain mukavaa työtä – Onko Suomella varaa työnhakijoiden valinnanvapauden rahoittamiseen?

Terve ja kykenevä voi valita, ja me maksamme heidän mukavuudenhalustaan, pohtii nimimerkki Työnantaja HS:n mielipidepalstalla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Marko Rantaiso (HS Mielipide 22.1.) kritisoi te-keskusten työtarjousjärjestelmää ja pitää sitä työnhakijan kiusaamisena. Kritiikki koskee monen eri alan työpaikkoja.

Haluan tuoda esiin yhden vertailunäkökulman. Olen itse vaikeavammainen ja henkilökohtaisten avustajien työnantaja. En ole sitä vapaaehtoisesti enkä saa siitä palkkaa, mutta olen kiitollinen, koska se mahdollistaa minulle elämän. En siis toteuta unelmieni uraa, vaan joudun tekemään päivittäin palkatonta työtä työnantajana, rekrytoimaan, perehdyttämään ja kouluttamaan työntekijäni itse aivan ”nollasta”.

Minua koskevat myös kaikki työnantajan vastuut. Tämä on kokonaisuudessaan hyvin haastavaa, vaikeaa ja raskasta sekä psyykkisesti että fyysisesti. Työntekijän oikeuksia suojataan, mutta minä työnantajana ole käytännössä hyvin yksin.

Ilmoittaessani uusista työpaikoista saan aina myös hakemuksia henkilöiltä, joille te-keskus on tarjonnut työpaikkaa ja jotka eivät ole siitä yhtään kiinnostuneita. Tämän huomatakseen ei tarvitse tehdä edes Rantaison mainitsemaa salapoliisityötä.

Tarjoan kuitenkin monella tavalla hyvää työpaikkaa. Onko Suomella varaa tällaisen valinnanvapauden rahoittamiseen? Haetaan ja tehdään vain sitä työtä, joka kiinnostaa tai huvittaa ja jossa palkka ja työajat ovat mieluisat.

Terve ja kykenevä voi siis valita, ja me maksamme heidän mukavuudenhalustaan.

Me, joilla ei ole vaihtoehtoja, emme voi jättäytyä työttömiksi työnantajiksi.

Kun yhteisistä rahoista pitää riittää moneen kohteeseen, nipistetään toisaalta. Itse kannoin jälleen lisää korsia säästökekoon, kun vuodenvaihteessa menetin erittäin suuren osan minulle aiemmin myönnetyistä välttämättömistä kuntoutuksista. Tällä on minulle vakavat seuraukset.

Minkäänlainen lakkoilu ei tässäkään auta. On siis vain otettava itseään niskasta kiinni ja mentävä eteenpäin pienimmän pahan tai valittavista vaihtoehdoista siedettävimmän mukaan.

Työnantaja

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat