Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU:n pitää päivittää omia ilmastotavoitteitaan

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Timo Jaatinen ja Petri Vanhala vaativat (HS 13.1.), että Pariisin ilmastokokouksen jälkeen muiden maiden tulisi parantaa ilmastotavoitteitaan, mutta ei EU:n. Samalla he kuitenkin uskovat, että EU voisi saada aikaiseksi globaalin hiiliveron tai globaalin päästöhinnan. Näin kansainvälinen politiikka ei toimi.

Pariisin ilmastokokouksen tulos on kaikista puutteistaan huolimatta historiallinen. Sen globaali tavoite on tiukempi kuin mitä EU alun perin ajoi. Siksi myös EU:n omat tavoitteet vaativat päivitystä.

Uusiutuvaan energiaan siirtyminen on valtava mahdollisuus eurooppalaiselle osaamiselle ja teollisuudelle. Iso joukko saksalaisia suuryrityksiä kiirehtikin heti Pariisin jälkeen vaatimaan, että EU parantaa ilmasto- ja energiatavoitteitaan. Näin yrityksille saataisiin kannustavampi toimintaympäristö investoida puhtaisiin ratkaisuihin.

Meillä Suomessa metsä- ja paperiteollisuus näyttää sen sijaan pitävän katseen tiukasti peräpeilissä. Mahdollisuuksien sijaan keskitytään uhkakuvien luomiseen, kuten aina ennenkin. Mitä tällä voitetaan?

Ministerit Kimmo Tiilikainen (kesk), Olli Rehn (kesk) ja Juha Sipilä (kesk) voivat nyt valita, jatkammeko Suomessa voivottelua ja ihmeiden odotusta vai tartummeko rohkeasti energiamurroksen tuomiin mahdollisuuksiin. Liian heikkoihin tavoitteisiin takertuminen olisi menetetty mahdollisuus kasvattaa Euroopan puhtaan teknologian markkinoita, omavaraisuutta ja kilpailukykyä.

Kaisa Kosonen

ilmasto- ja energiavastaava, Greenpeace

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat