Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päivähoidossa työskennellään jaksamisen äärirajoilla

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen töissä päiväkodissa ja olen todistanut, miten päivähoidon laatu on laskenut huomattavasti henkilöstövähennysten seurauksena.

Esimerkiksi Espoossa laitosapulaisista on luovuttu kokonaan. Pyykkihuolto ja lakananvaihdot, pöytien kattaukset ja ruokailujen jälkisiivous kuuluvat nyt kasvatusvastuullisille. Laitosapulaisen käsistä oli iso apu, kun lapsia puettiin ulos.

Päiväkotien henkilökunnan ”suhdelukua” tarkastellaan päivittäin koko päiväkodin tasolla. Tästä aiheutuu henkilökunnan siirtelyä talosta toiseen. Liikaa henkilöstöä ei saa olla.

Alle kolmevuotiaiden ryhmää saattaa pahimmillaan hoitaa kaksi aikuista. Ryhmän 12 lapsesta nuorimmat voivat olla alle yksivuotiaita. Näissä tilanteissa hyvästä varhaiskasvatuksesta ja turvallisesta hoidosta ei ole tietoakaan. Hoitajien tavoitteena on lähinnä pitää lapset hengissä vanhempien tuloon asti.

Päivähoidossa työskennellään jaksamisen äärirajoilla. Erityistä tukea tarvitsevien lasten määrä on kasvanut. Nykyisellä henkilöstömäärällä näiden lasten ja perheiden tarpeisiin ei pystytä vastaamaan.

Päivähoitomaksuja korotettaessa olisi reilua, että henkilökuntaa turvallisen varhaiskasvatuksen mahdollistamiseksi lisättäisiin. Suositeltavaa olisi aloittaa laitosapulaisten palauttamisesta päiväkotien arkeen.

Alan vaihtoa vakavasti harkitseva

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat