Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perintöasunnot myytiin pelisääntöjä noudattaen

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin kaupungille testamentattiin viime vuonna 13 asuntoa, joista kaupunki on myynyt yhdeksän. Eija Saha kysyi, miksi asuntoja ei vuokrattu ja myikö kiinteistöviraston tilakeskus ne luvatta (HS Mielipide 22.1.). Ranja Nenonen halusi tietää, myytiinkö asunnot alle markkinahinnan (HS Mielipide 23.1.).

Tilakeskus on toiminut asiassa sitä koskevien päätösten ja johtosääntönsä mukaisesti. Kaupungille testamentattujen asuntojen vastaanottamisesta päätti kesäkuussa 2015 kaupunginjohtaja, joka päätöksessään kehotti tilakeskusta valmistelemaan niiden myyntiä. Jokainen myynti on hyväksytty kiinteistölautakunnassa.

Kaikki asunnot on myyty avoimesti tarjouskaupalla korkeimman tarjouksen tehneille tahoille.

Tähän mennessä on myyty yhdeksän pienehköä asuntoa, joista viisi sijaitsee Jyväskylässä, Kuopiossa ja Mikkelissä. Helsingissä on myyty neljä asuntoa, ja niiden myyntihinnat ovat vastanneet alueiden käypää hintatasoa.

Helsingin kaupunki omistaa 59 000 asuntoa, joita hallinnoidaan pääasiassa laajoina kiinteistökokonaisuuksina. Yksittäisten asuntojen omistaminen ei aina ole kaupungin kokonaisedun mukaista esimerkiksi silloin, kun asunnot sijaitsevat toisella paikkakunnalla tai soveltuvat huonosti vuokrattaviksi.

Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti Helsinki pyrkii myymään tiloja, joille ei ole tiedossa kaupungin omaa käyttöä. Näin varoja voidaan ohjata muun muassa koulujen ja päiväkotien korjauksiin.

Jaakko Stauffer

virastopäällikkö

Arto Hiltunen

tilakeskuksen päällikkö

Helsingin kaupungin kiinteistövirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat